ОГРЛИЦИ

Опис
Асторе огрлиците се идеално решение за разгранување од постоечките цевководи за вода и наводнување.
 

Опсег

Огрлиците на Асторе се наоѓаат во следниве верзии:

 

503 единечна гранка: Спојување со цевки од д.20 до д. 110 mm, навој од Ѕ "до 3", се произведува со 2 или 4 завртки според дијаметарите.

 

505 единечен навој: Спојување со цевки од д.20 до д. 315 мм, навој  од ½ "до 4". Произведени со 2, 4 или 6 завртки според дијаметрите и метален зајакнувачки прстен на навојната гранка. 

 

508 двојна гранка: Спојка со цевки од д.20 до д.315 мм, навојни гранки од Ѕ "до 4", обезбедена со 2,4 или 6 завртки според дијаметрите и метален зајакнувачки прстен на навојните гранки.

 Референтни стандарди

Стандард според ДИН 2999, БС 21 ИСО Р7 / 1 до д. 160, ИСО 228 до д. 315. Спојување на цевки што се во согласност со:  ПЕ  со големина според УНИ 10910, ДИН 8072-8074 и ИСО ДИС. 360,. ПВЦ  големина според УНИ ЕН 1452, БРЛ К 502, ИСО 161, ПП  со големина според ИСО ДИС. 3609, УНИ 8318, ДИН 8077.

Притисок до 20 ° C
505-508: до 10 бари
503: 6 бари

Материјали

Телото на орлицата е од полипропилен, црн кополимер, навртки и завртки од цинк челик, о-прстен во НБР, зајакнувачки прстен во АИСИ 430.

КАТАЛОГ

Powered by Net Architecture